Tájékoztatás – A hiánypótló levelek kiküldésével kapcsolatban

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy három hete került ki az ügyintézési rendszerbe egy olyan fejlesztés, amely alapján a jogszabályok változásához igazodva ( https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/fooldal/-/content/VLfqQiCLy40T/elektronikus-iratok-cimzesenek-modosulasa/maximized ) elkezdődött az iratok címzésének módosítása, vagyis a cégkapura történő kézbesítés. Ahol a támogatást igénylők a meghatalmazásukon azt kérték, hogy saját magának kerüljenek az iratok megküldésre, azoknál nem tudja a rendszer a meghatalmazottnak küldeni az iratokat, csak a támogatást igénylőknek.

Önkormányzatok esetében nincs cégkapu, ebben az esetben megoldotta a Magyar Államkincstár a KÉR (az egységes kormányzati ügyiratkezelő rendszer érkeztető rendszere) törzzsel való kapcsolódást, hogy hivatali kapus tárhelyre kapják az önkormányzatok az iratokat.

Hasonló probléma áll fenn azon szervezeteknél, akiknek nincs cégkapujuk (pl.: egyesületek, alapítványok, egyházak). Ilyen esetben a támogatást igénylők nem kaptak értesítést. Ebben az esetben a támogatást igénylők készítsenek cégkaput, hogy ki lehessen küldeni részükre az iratokat elektronikusan.

Köszöntő

Kiss Attila
elnök köszöntője